dimecres, 30 de gener de 2013

Excursió Món Sant Benet

Els nostres alumnes visitaran properament el Món Sant Benet...
Us deixem algunes informacions!

Món Sant Benet, inaugurat el novembre de 2007, és un projecte cultural, turístic i d'oci d'una gran singularitat, amb una clara projecció internacional. 
Envoltat d'un entorn natural incomparable, Món Sant Benet fusiona l'art medieval i la natura per oferir un espai únic a Catalunya. 
Amb el mil·lenari monestir com a principal reclam, Món Sant Benet integra d'una forma harmònica diversos usos i projectes per configurar una proposta d'oci i cultura atractiva i pensada per a tots els públics.
Què s'hi pot visitar?

  • El monestir de Sant Benet de Bages: un dels pocs monuments en què les diferents èpoques, des de l'alta edat mitjana fins al modernisme, hi ha deixat la seva empremta. El monestir romànic, l'època gòtica, el desenvolupament barroc, el modernisme hi han deixat el seu llegat monumental.
  • El museu: una gran part del monestir (església, claustre i espais annexos, sobreclaustre, celler...) s'han convertit en un espai museïtzat que permet fer un recorregut històric i emocional pels espais més representatius del monestir, que donen a conèixer, en conjunt, l'evolució social de Catalunya al llarg de mil anys d'història. La museografia de Món Sant Benet inclou els itineraris medieval i modernista i s'ha concebut a partir d'un muntatge multisensorial, que provoca un efecte vivencial.
  • Visita a l'Hort de la Cuina: un espai que ocupa, a la riba del Llobregat, una zona en què antigament els monjos del monestir tenien les seves zones d’horta. Es tracta d'un hort ecològic d’hortalisses i fruites –que inclou l’espai Pomàrium, amb desenes de varietats de pomeres i pereres– que permet al visitant conèixer de primera mà tots els tipus de cultiu de la nostra terra, tant de secà com de regadiu.
Propostes escoles i grups: http://www.monstbenet.com/ca/escoles-i-grups


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada